Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за ПР

...
Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за ПР
Коментари Харесай

Фандъкова: Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за реклама

Някои политици употребяват преместването на Паметника на Съветската войска за ПР резултат по отношение на локалните избори. Призовавам водачите на политическите обединения, които стачкуват пред паметника да съблюдават условията на Закона за събранията и митингите. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по мотив вандалския акт пред паметника нощес, при който бяха арестувани четирима души поради това, че са хвърляли димки и са нанесли вреди по монумента.

" Решението на Столична община е ясно. Преди няколко месеца Общинският съвет взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска, който е държавна благосъстоятелност. Изпратих това решение на регионалния шеф, и в този момент към този момент има дейности по осъществявания на това решение ", добави Фандъкова.

“След 22:00 часа не са позволени митингите само и единствено от гледа точка на сигурността на хората. Организаторите, водачите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят, с цел да стоят по цяла нощ. Мен ме тормози в тези политически борби да не пострадат хора ", означи тя.

Фандъкова посочи, че по Закона за събранията и митингите митингите имат съгласувателен темперамент. “Ние сме съгласували митинг без слагане на палатки, тъй че тези палатки са противозаконни ", добави тя.

Кметът на София изясни, че чера е подписала отчета на основния проектант, с който започва подготвянето на заданието за архитектурния конкурс и проекта за Княжеската градина. " Ще продължим да изпълняваме нашите задължения ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР